Skip to main content

Ik ben Bas, een vrolijke positieve jongen, en ik heb altijd zin in de dag. Ik woon met veel plezier sinds 2019 in De Zonnehoed. Hier heb ik een eigen appartement met woonkamer badkamer en slaapkamer Mijn jongere broer Luuk woont nog bij mijn ouders en mijn oudere zus Marit woont in Groningen.

Ik heb een verstandelijke en motorische beperking. Alle dagelijkse handelingen kan ik wel zelfstandig uitvoeren en wil ik ook graag zelf doen. Gelukkig is er altijd fijne begeleiding in huis die mij helpt als dat nodig is. Zelfstandig een boodschap dichtbij doen lukt mij prima. Ik heb graag contact met anderen, maar kan mij ook prima alleen vermaken.

Gedurende de week werk ik vier dagen in de week met enige begeleiding. Twee dagen bij Brasserie de Zon en twee dagen bij de Copyshop op het terrein van ’s Heerenloo. Dit doe ik met veel plezier. Ik houd van praten met andere mensen en van geintjes. En bezig blijven op het werk vind ik belangrijk. De vijfde dag heb ik dagbesteding thuis en maak ik onder andere mijn appartement schoon. Want dat hoort er natuurlijk ook bij als je op jezelf woont.

In mijn vrije tijd volg ik het nieuws . Ik lees de krant en reclamebladen en vanaf mijn jeugd ben ik fan van omroep Gelderland. Deze zender staat de hele dag aan in mijn appartement. Ik doe graag activiteiten en speel graag spelletjes. Dat kan in De Zonnehoed goed. Meestal is er wel iemand die daar ook zin in heeft. Dat doe ik vaak in de gemeenschappelijke ruimte waar ik ook eet. Hier zitten wij vaak met z’n allen en drink ik graag cappuccino. Soms ga ik naar mijn appartement om te lezen of Lingo of een ander programma te kijken.

Ik sport graag en ga naar fitness om mijn conditie te onderhouden. Wandelen vind ik gezond en doe ik ook als dat kan. Misschien ga ik nog een sport erbij doen.

Ik woon vanaf het begin met veel plezier In De Zonnehoed en het voelt echt als mijn thuis. En ik merk dat ik steeds meer zelfstandig kan en doe, wat ik ook graag wil. Ik vind het fijn om voor mijzelf te zorgen en ik ben heel trots op mijn appartement. Je kan hier goed zien dat groen mijn lievelingskleur is.